0
Windows 8 kurulu bilgisayarlarınızı yazıcı ve dosya paylaşıma açma
Not: Eğer ağınızda Windows XP Kurulu bilgisayar yok ise,  dosya ve yazıcı paylaşımını açma sekmesine geçebilirsiniz.
Ağınızda Windows XP kurulu bilgisayarlarınız var ise, ağınız için kullandığınız grup adını tüm bilgisayarlarda aynı olmak üzere düzenlemek önemlidir! Grup adının aynı olması farklı işletim sistemleri
ağda dosya paylaşımı sorunları
ağda dosya paylaşımı açmak
kullanan bilgisayarların birbirleri ile iletişime geçip dosya ve yazıcı paylaşımını sağlamasında etki edecektir. Grup Adlarının Windows işletim sistemlerinde farklı olduğunu unutmayın.
1) Windows 8 Masaüstünde iken farenizi monitörün sağ üst tarafına sürükleyin ve gelecek menünün en üstündeki “Ara” simgesine tıklayarak, gelen ekrandaki arama kutusuna “Sistem” araması yapın. Karşınıza gelen seçeneklerden “Ayarlar” altında “Sistem” ‘e tıklayın.


2) Bilgisayar Adı, Tam Bilgisayar Adı, Çalışma Grubu alanında “Ayarları Değiştir” ‘e tıklayalım, bu size yönetici girişi onayı ekranını getirebilir, Evet deyip geçiyoruz.
3) Sistem Özellikleri ekranında, alt kısımda ( Bu bilgisayarı yeniden adlandırmak veya etki alanını ya da çalışma grubunu değiştirmek için Değiştir ‘i tıklatın.) alanında dediği gibi Değiştir ‘e tıklatın.
4) Bilgisayar Adı/Etki Alanı Değişiklikleri ekranında “Üyelik” alanında “Çalışma Grubu” alanına tıklatın ve gerekli ayarlamaları yapın.

Dosya ve Yazıcı Paylaşımı yapmak istediğiniz çalışma grubunun adını buraya yazınız.
Dosya ve Yazıcı Paylaşımı yapmak için herhangi bir çalışma grubu yaratmadıysanız şimdi yeni çalışma grubu adını buraya yazarak, çalışma grubunu yaratın.

Ağ Kurulumunun üzerinde Dosya ve Yazıcı Paylaşımını yapmak için uyguladığınız bu ayarları tüm ekranlardan “Tamam” diyerek çıkını

Yorum Gönder

 
Top